Har du ont i halsen på kontoret? Se tips för lindring här

Behandla halsont

Vem som helst kan drabbas av halsont och det kan ske närsom, även när du är på jobbet. Därför är det oftast bra om du upptäcker det i tid, så du kan vila halsen och dricka mycket vätska. Då slipper du behöva besöka en läkare.

Ibland kan du inte gå från jobbet om du inte är "riktigt" sjuk, så här är några tips som hjälper dig att lindra obehag och smärta i samband med ont i halsen.

Se till att dricka ordentligt med vatten

Ta med och ha en flaska vatten på ditt skrivbord, om ditt halsont är ett tidigt tecken på förkylning eller influensa, är det viktigt att du håller dig hydratiserad så att du hjälper ditt immunförsvar att bekämpa infektionen. Även om det kan vara frestande att helst dricka kallt vatten, är det bäst att dricka vatten som är i rumstemperatur.

Gå inte ut festa till det eller drick alkohol. Även om det är frestande att dricka en öl eller ett glas vin efter en stressig arbetsdag är det bäst att hålla dig ifrån alkohol eftersom alkohol torkar ut kroppen och kan därför orsaka vätskeminskning.

Hela dagen på kontoret

Är du en av dem som gillar att äta småsnacks på kontoret? Då finns det vissa typer av snacks och mat som kan hjälpa dig med din irriterade hals och det finns andra som kan göra din hals mycket värre.

Det är en bra idé att ha några hårda godis- eller sugtabletter till hands. Det kan hjälpa dig att producera saliv och saliv hjälper till att fukta halsen och lindra irritationens obehag. Strepsils sugtabletter är mycket bra att ha till hands under dagen eftersom de innehåller aktiva substanser avsedda att lindra halsont.

Ät inte "hård mat" som nötter eftersom det är grovt i konsistensen. De kan skrapa halsen och därav förvärra din irritation. Ät istället krämiga soppor, drick en god smoothie eller gör gott potatismos.